Le kdo ne pozna Luke Dončića, Gorana Dragića, Jana Oblaka, Jasmina Handanovića, Aleksandra Čeferina, Tine Maze, Tima Gajserja, Anžeta Kopitarja in ostalih vrhunskih slovenskih športnih šampionov.

Dejstvo je, da se Slovenci glede na število prebivalcev uvrščamo v sam svetovni vrh po številu osvojenih medalj, zmag ter vrhunskih dosežkov v športu.

Človeški kapital, ki ga premoremo v različnih športih, je izjemen. Morda celo bolj kot si zmoremo in upamo priznati.

Statistika in dejstva ne lažejo. 

Slovenci smo med samo elito športnih zmagovalcev. Čas je, da začnemo to na enem mestu in dostopno vsem v našo zavest zapisovati za vedno.

In z veliko mero (zdravega) ponosa! Uspehi naših športnikov so namreč preveč izjemni, ponos pa še vedno nekoliko preveč sramežljiv.

 

Zato projekt Zmagovalci – slovenski športni šampioni.

Gre za večno spletno bazo, spomenik oz. opomnik na vse, ki so zapisali bogato slovensko športno zgodovino.

Domovanje je našla na www.zmagovalci.si.

Gre za prvi tovrsten projekt v zgodovini slovenske države, v sklopu katerega so na enem mestu v taki obliki zbrani slovenski športniki, ki so dosegali oz. dosegajo vrhunske rezultate.

 

Poudariti velja, da gre za neodvisen in nekomercialen projekt, zgrajen na povsem prostovoljski in navijaško zanesenjaški bazi.

Zavedamo se, da seznam Zmagovalcev še ni popoln, a ga bomo po najboljših močeh dopolnjevali sproti.

Upamo, da tudi z vašo pomočjo in informacijami. In upamo seveda, da bodo športniki tudi v prihodnje skrbeli, da se bo baza Zmagovalcev polnila iz tedna v teden.

Če naši športniki puščajo zgodovinske sledi z izjemnimi rezultati, je skromna dolžnost nas, državljanov, da to sled zarišemo na sodoben način, kot se za 21. stoletje spodobi. Ta sled bo ostala za večno in to si Zmagovalci nedvomno zaslužijo.

 

Naj bo to začetek.

Nas, navijače in državljane, kot tudi naše športnike, pa naj ob tem spremlja slogan Zmagovalcev:

“Naša kri. Naše zmage. Naš ponos.”

 

Tadej Buzeti, idejni vodja projekta

 

info@zmagovalci.si

 

 

 

Splošni pogoji uporabe strani