ROKOMETNA REPREZENTANCA SLOVENIJE

Tekma za tretje mesto na svetovnem rokometnem prvenstvu med Slovenijo in Hrvasko.
Slovenska rokometna reprezentanca.

Reprezentanca Slovenije je doslej sodelovala na trojih olimpijskih igrah, osmih svetovnih in desetih evropskih prvenstvih.

Največja uspeha sta srebrna medalja z evropskega prvenstva leta 2004, ki je potekalo v Sloveniji, in bronasta na svetovnem prvenstvu v Franciji leta 2017.

Let0 2004

Na evropskem prvenstvu, ki je potekalo v Sloveniji, so naši rokometaši osvojili zgodovinsko 2. mesto, potem ko so v finalu klonili proti Nemčiji.

Za Slovenijo so nastopili:

Backovič Ognjen, Bedekovič Branko, Ficko Boštjan, Jovičič Zoran, Kastelic Andrej, Kavtičnik Vid, Lapajne Beno, Lubej Zoran, Pajovič Aleš, Podpečan Dušan, Pungartnik Roman, Simonovič Ivan, Škof Gorazd, Tomšič Tomaž, Vugrinec Renato in Zorman Uroš. Selektor je bil Tone Tiselj.

 

Leto 2017

Leta 2017 so si po prvi osvojeni medalji na svetovnih prvenstvih prislužili tudi slovensko državno priznanje, in sicer red za zasluge – za prispevek k uspešnemu razvoju slovenskega ekipnega športa. Le tega jim je podelil Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Leta 2017 so ekipo, ki je osvojila 3. mesto v Franciji, sestavljali:

Marko Bezjak, Blaž Blagotinšek, Darko Cingesar, Jure Dolenec, Matej Gaber, Blaž Janc, Vid Kavtičnik, Urban Lesjak, Borut Mačkovšek, Gašper Marguč, David Miklavčič, Vid Poteko, Matevž Skok, Miha Zarabec, Tilen Kodrin, Jan Grebenc, Urh Kastelic in Nik Henigman. Selektor je bil Veselin Vujović.

Foto: STA